Inspo kök/sovrum

Köket och sovrummet är kan man säga samma rum hemma hos oss. Vi sover i skafferiet typ. Så känns det i alla fall ibland eftersom sovrummet är så himla litet och ligger vägg i vägg med vår brölande diskmaskin. Så detta lilla skrymsle tänkte vi ge ett lyft samtidigt som köket.

Erik har tjatat på mig att jag ska klippa ihop moodboards så vi kommer någonstans med denna renovering. Det har jag nu gjort!

 

 

Köket vill jag ska gå i dessa toner ungefär va. Trä möter sten och rostfritt stål. Har en hang-up på kolsvart porslin just nu och ångrar att jag inte köpte ett gäng Uppsala Ekeby-assietter jag såg på Antikmässan att matcha med vita/grå tallrikar. Vill börja samla på fina bestick också. Vi kommer att försöka göra plats för en liten bänk med barstolar där man kan sitta och exempelvis hacka lök. Eller bara hänga med ett glas vin eller kanske t.o.m. äta frukost? Mys!

 

 

Sovrummet då. Vi kommer förhoppningsvis kunna sätta en smidesvägg med skjutdörr mellan kök och sovrum. Men för att kunna skärma av så kommer där finnas luftiga gardiner på någon slags skena och en mörkläggande variant till fönstret.

På den lilla golvytan kommer vi lägga en matta över hela skiten. Jag vill gärna måla väggarna i någon varm och rogivande färg. Får panne på att samtliga väggar hemma hos oss är vita fortfarande.

Bra grej när man gör moodboards av detta slag är att lägga till grejer som man redan har och kommer att ha kvar i rummet, för att se att allt passar. Vi har t.ex. ett par String-hyllor i valnöt och en uppsättning lakan från Ogland i nyansen Egypt sand som jag har tagit hänsyn till här.

Det var allt. Tog mig bara halva dagen att få ihop detta. Kom gärna med synpunkter!

Hej.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *