november

Den här veckan tar november slut och jag vill berätta att det har varit en underbar månad. Södermalm såg mest ut såhär.

Erik och Hebbe såg ut såhär.

Vi packade för Köpenhamn och Hebbe somnade i klädhögen. Är extra kär i honom nuförtiden.

När träden tappat alla löv ser vi Sofia Kyrka från vårt vardagsrumsfönster. Och gula huset mittemot.

Tredje torsdagen i november drack vi Beaujolais och åt ost, en basic bitch tradition jag gillar.

Erik gjorde en underbar rätt som han kom på medan han gjorde den. Någon slags pumpapasta med brynt smör och salvia.

Jag kom på den geniala idén att göra kardemummaglass med Eriks glassmaskin till en äppelkaka. Det blev en succékombo.

En lördag fick jag en uppenbarelse: en snidad ljusstake stod i en hylla och väntade på mig på Myrorna i Ropsten. Jag åkte och köpte den samt en burk färg.

Tanken är att måla den svart så att den matchar denna pall. Tror det kan bli bra.

En annan lördag (denna lördag) fick jag en annan uppenbarelse. Att det hängde en skjorta och väntade på mig på Napoli Centrale på Sankt Paulsgatan. Det visade sig vara fel. Men vägen dit var mys. Det hade snöat och jag promenerade genom Katarina Kyrkogård och tittade på frostbitna blommor och kändisgravar.

Och på huset som är mitt drömhus att bo i.

Jag har köpt en lång svart kappa som var ett av mina keywords för 2023. Mina andra keywords: körkort, vara snäll, kvantitet före kvalitet, mediciner, pengar, bygga en vägg, måla vitt, läslampa i sovrummet, Köpenhamn, Paris, penna och papper, gummistövlar, fylla 30, nytt jobb, en liten gryta med lock, potatis, ost, tequila, fråga, säga ja, förklara, ljusgrå jeans, blogg! De som är överstrukna är de som inte hänt, men året är inte slut än!

Sen gick jag till Tambur och köpte sillgafflar. Varje år försöker jag köpa 1 ny julsak till mig själv. Jag tycker om idén att ha en låda med saker som bara får komma fram till jul. Men jag gillar egentligen inte ”julsaker”. Så jag samlar bara på mig grejer som jag tycker är snygga och som jag sen bestämmer bara ska användas till jul. Kom på nu att det kanske kan vara ett roligt eget blogginlägg? Jag har även servettringar i silver från Tradera på ingång.

Sen gick jag hem och öppnade en flaska som jag fick ha för mig själv. Erik var helt sänkt efter att ha tagit covidvaccin och influensavaccin samtidigt. Ändå ställde han sig och lagade en perfekt bolognese som jag önskat mig, det är true love.

Den här veckan ska vi ha vår årliga julmiddag hemma och så ska vi gå på ett dop. Jag måste köpa stearinljus. För att vara någon som ogillar julen har jag väldigt mycket feeling i år.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *