Köpenhamn

Jag fick en resa till Köpenhamn av Erik i julklapp förra julen och i helgen blev den äntligen av!! Planen var att äta den goda maten och dricka det goda vinet.

Dag ett promenerade vi från hotellet bort till Guldbergsgade och Mirabelle Spiseria för frukost. Ovan ser ni den enda lille solen vi fick på hela vår lille resa.

Menyn kretsade mycket kring brioche. Som denna semla med pistagekräm. Erik tyckte det var bästa frukosten på länge och jag håller väl med!

Vi åt smørrebrød på Selma! Kan rekommendera. Till det ett litet glas vin och en liten snaps. Trevligare än så blir det inte.

Vi gick många tusen steg, för snåla för tunnelbana. Köpte med oss en flaska naturvin som vi drack på hotellrummet.

Vi promenerade till Kødbyen där jag var nära att få i mig jordnötter på en mexikansk liten restaurang med bara svenskar. Känns inte som att jordnötter och mexikanskt hör ihop? Erik fick äta upp min mat och jag fick ännu ett smørrebrød med räkor istället som var resans bästa, men jag har tyvärr glömt namnet på restaurangen.

Efteråt en kaffe på Enghave.

Och på lördagkvällen gick vi till Mangia och åt pasta och drack rödvin. Bäst var deras tiramisu, på bild i början av inlägget. Erik skadade handen tidigare av att försöka öppna kapsylen på en vinflaska med en nyckel.

Slut på underbar dansk weekend, dags att åka hem till den lille taxen!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *