Paris Paris Paris

Hej, det är jag! Er favoritbloggerska som bara uppdaterar en gång om året. Vi låtsas inte om att ett helt år gått sen sist för det har ändå inte varit ett bra år. Istället åker vi till Paris!

Och tillbaka till slutet av oktober när jag var där med Felicia! Vi bodde i en underbar airbnb på Rue du Faubourg Saint-Martin. Vi landade en torsdag och traskade runt i vårt område på eftermiddagen. Drack en cappuccino på en uteservering från vilken jag såg en tax pinna förbi och skälla hysteriskt på en skateboard på gatan. Fick absolut akut taxlängt dag 1. På kvällen åt vi middag på La retraite!

Fredag i Paris! Fellan hade sovit dåligt så hon fick lite sovmorgon. Jag gick ut i regnet med mitt lilla paraply för att köpa hem baguette och croissants från ett bageri tvärs över gatan. :’)

Efter frukost i lägenheten sprack himlen upp och det blev soligt! Vi tog tunnelbanan till YSL-muséet som hade utställning med tema Guld, mycket inspirerande. Min stora kris i livet är alltid huruvida jag är en guld eller silverperson. Man måste välja!! Kände just där och då guld.

Yves kontor var goals, tänker på det ibland.

Efteråt gick vi hela vägen längs Seine till Brasserie Lipp för vinlunch och kaffe. Vi gick inte till Cafe de Flore mitt emot, men det gjorde Patti Smith.

Exakt här inser Fellan att solbrillor tappats bort eller möjligtvis ligger på golvet under bordet inne på Brasseriet. Jag löser det gumman!!! sa jag och sprang tillbaka för att hämta dem. Sen gick vi till en stor köksaffär och kollade på slevar och kastruller och annat man inte får plats med i handbagaget.

Vi gick hem och vilade och drack vinet som vi fått av vår host och lyssnade på vårt Paris soundtrack. Sen gick vi ut och skrev upp oss på listan på Chez Janou! Tog ett glas på La Perle medan vi väntade, gick sedan tillbaka och väntade ännu mer (de hade redan ropat upp och strukit oss…) och spanade på folk (Alexa Chung satt i baren). Typ kl 22 fick vi i oss middag! Bland annat en underbar förrätt med getost och söt tomatsås som jag sedan tvingade Erik att försöka återskapa till mig hemma. Paus för recept:

Koka krossade GODA tomater med minst 1 matsked honung, salt, lite vinäger samt 30 gram smör eller olivolja.

Häll upp såsen i en ugnssäker skål och lägg en lagom stor bit getost i mitten.

Värm i ugnen tills osten har smält/blivit krämig.

Ät med bröd!

Lördag i Paris! Vi gick till Boulangerie Utopie som Erik ville att vi skulle gå till för att en fransman på youtube sagt att där finns Paris bästa croissant. Vi köpte varsin som mölades in i käften på en bänk på Cimetière du Père Lachaise. 5/5!

Mycket stämningsfull förmiddagsaktivitet. Vi payade våra respects till Balzac, Gaspard Ulliel och Jim Morrison.

Vi gick vidare mot lunchsallad och diverse vintagebutiker och sedan raka vägen till affären för att köpa ost och kex. Sen gick vi hem igen!

Ost och kex och vila och bestämma vart vi ville äta middag vår sista kväll.

Vi bokade bord på Åke! Ett svenskägt ställe hehe. Vi åt trerätters och hällde i oss ännu mer rödvin men det gör inget, man blir nämligen inte bakfull i Paris. Tidigt morgonen efter åkte vi hem till Stockholm igen.

Slut på resedagbok! Längtar tillbaka varje varje dag, fyfan vad bra vi hade det.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. aaaah vad underbart det var!!!!!! kul med bloggen och tack för att du tog hand om mig hela resan haha